Att gå i betalningsväggen

Betalningsväggar och prenumerationer berättar för dig att information, service och verktyg kostar – och det mer i längden än innan. Om man inte kan charma kunden så kan man se till att den får färre möjligheter – såvida den inte anstränger sig. Med andra ord; vår kollektiva bekvämlighet biter oss i kontot.

Löpande kostnaderna har aldrig varit så billiga. Därför kläms kunden åt på de fasta kostnaderna med olika förklaringar som torka, för mycket fukta, reparationer, uppdateringar, fysiska underhåll och utveckling för framtiden.

Frågan är; räcker inte fantasin, charmen och säljargumenten till utan att ta kunden som gisslan? Man bör inse att alla inte är bekväma för alltid och motreaktioner är historien full av. Alltså gäller det att vara kommersiellt smart.

En reaktion till “Att gå i betalningsväggen

  1. Elbolagen höjer hela tiden den fasta delen av månadskostnaden. Till slut spelar det ingen roll hur lite eller mycket man förbrukar. Incitamenten att spara är noll.

    Samma tänkande gäller tevelicensen. Snart ska man betala den via skatten, även om man inte har teve. Det anses helt enkelt ”onormalt” att inte ha teve.

    Men när det gäller tidningar tycker jag tvärtom. I längden kan de ju knappast bjuda på tidningen. Där gäller det att göra produkten så bra att folk vill betala. En nyttig eld i baken.

    Ingenting är gratis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *