Ovanför vardagen

Vardagen är något som man skapar själv. Den uppstår inte bara – även om många hävdar det. Den uppstår när man inte är uppmärksam. Uppmärksamheten är hög när man börjar en utbildning, ett nytt jobb eller en ny relation. Alla uppstarter är spännande, kittlande och underhållande. Att upprätthålla uppmärksamheten kräver att man tar ett steg tillbaka från det som börjar att kännas som vana eller rutin – gärna precis innan det infinner sig. Zooma ut och försök att se det hela objektivt. På så sätt triggar du uppmärksamheten till en god vana.

Varje dag blir då inte till vardag utan mer intressant och du är inte samma gamla version av dig själv som du tycks tro. Uppmärksamhet kräver inte den energi som många inbillar sig. Vanor som händer av sig självt är inte en trygghet – varken på jobbet eller i relationer. De positiva vanorna är de som håller dig uppmärksam och levande.