Dold logik

När man känner nåt på sig, utan att veta hur man fått informationen, eller hur man ens upplever vad som komma skall. Vi kallar det magkänsla eller intuition.

Men var kommer då denna information från som vi inte kan identifiera? Lägger vi märke till och tar in information utan att vara medvetna om det? Och om så – hur går det till?

DOLD LOGIK – när vi fokuserar rakt fram i vardagen, surfar runt och bläddrar på Internet, vandrar omkring på en gågata och passerar saker i största allmänhet tycks information, bilder och tecken fastna trots vårt rakt-fram-fokus eller när egna tankar surrar. Det är som om hjärnan tar in och sammanställer saker i bakgrunden. En konstant uppladdning och lagring i bakgrunden.

All denna information, som vi inte vet om eller när vi behöver den, hjälper oss förebåda olika scenarion i vardagslivet. Mellan människor på jobbet och ute i samhället. Vi anar saker och deras eventuella händelser, men vi vet inte varifrån magkänslan/intuitionen kommer från. Vi upplever det magiskt eftersom vi inte förstår källan.

BYGGA BILDER – är något som majoriteten sysslar med. Gärna bilder av saker som inte slår in, blir rätt eller som det finns en möjlighet till. Dessutom styrs människor av dessa bilder, vilket gör sanningen diffus eftersom man tyvärr inte tar reda på om bilden verkligen stämmer. Ungefär som att övertyga sig själv om att bilden stämmer bara man tror på den tillräckligt (även när man märker att verkligheten skaver).

DEN DOLDA LOGIKEN – bygger inga bilder. Den ger bilder som redan är kartlagda i en logik som; om A går si då kommer B att agera så o s v. På så sätt är känslan mer pålitlig än de bilder vi tillverkar oss av situationer eftersom känslan är underbyggd i bakgrunden när vi stirra rakt fram och tror.