Regisserat varumärke

Det är vad ett varumärke är – skickligt regisserat. Den fokuserade bilden av vad man vill säga, markera och hävda. På 1980-talet var betydelsen av ett registrerat varumärke mycket större än idag när det dräller av varumärken. Så varför lägga pengar på den ögonflackande bevakningen av varumärket när det finns ett annat sätt som är klart avväpnande, med hjälp av konsumenten och den attityd man omfamnar.

Det registrerade varumärket behöver alls inte vara den stämpel för kvalitet och The One And Only som man skulle kunna tro. Baksidan är när varumärket blir förknippat med en viss tidsperiod eller en generation – och då sitter märkningen fast med mycket liten rörlighet. Visst finns det en konstgjord andning som kan få varumärket att skutta till ordentligt – den kortaste vägen mellan två punkter är tre – MEN då är en aktiv uppföljning och perceptionsförändring nödvändig. Strukturer bör inte leva för evigt.