Vision och verklighet

Att få ihop visioner med verklighet är inte omöjligt. Så varför blir det då så svårt? Är ambitionen realistisk utifrån utgångspunkt, gångbar inom området och man inser hur det kommer att påverka de som lever med och arbetar i visionen – då är det inga problem. Det är bara eftertanke, bedömning och mod som krävs.

Vision och tillväxt är två ord som man bör fundera över – vad betyder de egentligen. De är inte bara piffiga ord som man känner sig tvungen att ha med i skrift och tal. De bör definieras för varje gång man använder dem. Och de passar inte in på vissa företag och kommuner – inte utan radikala förändringar. Här kommer vana, tradition och attityd in. Saker som har sänkt de mest glimmande visioner. Trots dessa tre Apokalypsens tre småsyskon så är det inte omöjligt att göra något. Dock måste man vara beredd att göra saker man inte är van vid.