Massera marknaden – ett sätt att hålla sig aktuell

Att massera marknaden innebär inte att man informerar den tills den faller i sömn. Så varför tror man att ren information säljer? Om man inte kan framföra andra argument än ren information, då är frågan om det fungerar som konkurrensfaktor.  Och vill man dessutom ta ett högre pris, då bör det finnas funktioner som andra inte har eller är något som andra produkter inte är. Har man ingenting av detta, då måste man massera marknaden (och kunderna) istället för att informera.

Den digitala världen ger oanade möjlighet till massage av både spelplan, spelare och mottagare. Framförallt när man talar om annat än den direkta produkten eller tjänsten. Perceptionsförskjutningar om vad varan/tjänsten samt plantering av tankar kring det hela är mycket lämpliga. Framförallt i en digitalvärld där åskådarna bläddrar och snabbt bläddrar bort.